El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, s’ha mostrat crític amb l’acte d’aquest diumenge a Montjuïc organitzat per les entitats sobiranistes, i ha afirmat que demostra que el procés independentista “es troba en el tram final” i que conclourà amb unes “eleccions autonòmiques”. Per això, ha instat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a convocar aquests comicis per “canviar aquest Govern que ja està acabat”.

Carrizosa s’ha referit a l’acte com “una altra de les performances” del president Puigdemont i del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. En aquesta línia, el portaveu de la formació taronja ha acusat els dos líders catalans “d’amagar-se” darrere la gent per eludir les seves responsabilitats i ha deixat clar que el referèndum de l’1 d’octubre no deixa de ser “una repetició del 9-N”, ja que té, segons Carrizosa, el mateix objectiu, “treure els catalans d’Espanya i Europa”.

Carrizosa també ha tingut paraules per al secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, de CSQP, que aquest dilluns declararà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver permès la votació parlamentària sobre la convocatòria d’un referèndum. Carrizosa ha lamentat que "es cregui que està per sobre les lleis”.