Celrà avui no ha celebrat el Dia de la Constitució. Ha obert l'Ajuntament, segons l'alcalde "com si fos un feiner més", i ha inaugurat una plaça. No és casual que ho hagi fet avui. De fet, la plaça ja hi era, avui només se li canviava el nom. La fins ara 'plaça de la Constitució' es diu a partir d'avui 'Maria Mercè Marçal'. L'ha inaugurat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, juntament amb l'alcalde del municipi, Dani Cornellà.

Forcadell ha demanat, en el seu discurs durant l'acte, "respectar la sobirania municipal" aquest 6-D i el dret que tenen els Ajuntaments a treballar. "S'ha de respectar el que decideixi cada consistori, i els alcaldes i regidors han de fer allò que els dictin les seves conviccions", ha subratllat Forcadell. La presidenta també ha demanat que, més enllà dels càrrecs electes, no es posi el focus damunt els funcionaris que han decidit acudir al seu lloc de treball. "Que tothom faci allò que cregui; per la meva banda, respecte absolut", ha insistit.

Pel que fa a la nova plaça, Forcadell ha aprofitat el seu discurs per reivindicar l'esperit de la poetessa Maria Mercè Marçal i ha fet una crida a la ciutadania a "defensar les llibertats individuals, col·lectives i de país".

A la inauguració també hi ha participat la diputada de Junts pel Sí per Girona Anna Caula i la de la CUP Mireia Boya.