Desafortunada intervenció la que ha fet l'exministra espanyola de Defensa Carme Chacón a Twitter aquest dia de Nadal quan ha volgut replicar a una piulada del secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, sobre el discurs del Rei de la nit de Nadal.

Efectivament, després que el Borbó decidís dedicar el seu espai en prime time a alliçonar el nacionalisme català de les bondats de la unitat d'Espanya i com a resposta a l'absència total de cap mena de crítica i ni tan sols cap esment a una de les xacres de la societat actual com és la violència de gènere, Errejón ha publicat un tuit en què desitjava tenir "algun dia", un "cap d'Estat escollit democràticament", que recordi que cal "combatre un drama nacional anomenat violència masclista".

Doncs, bé, la piulada d'un dels líders de Podemos ha tingut una rèplica curiosa, no perquè fos inesperada sinó més aviat perquè era imprecisa, ja que Carme Chacón ha volgut respondre que, al seu parer, ja hi havia hagut algú que havia fet el gest que reclamava Errejón. "Et recordo que ja el vam tenir: José Luis Rodríguez Zapatero", ha piulat l'exministra, sense tenir en compte que Zapatero no va ser mai cap d'Estat, sinó únicament president del Govern espanyol, el càrrec més alt que preveu la Constitució del 1978 als que no formen part de la família regnant, els Borbó, cosa que conculca de facto la igualtat de tots els espanyols en drets i deures davant la llei.

Una correcció inoportuna

Ara bé, davant l'evident error, Chacón ha volgut esmenar les seves paraules amb una nova piulada en què, sense reconèixer la flagrant equivocació, ha volgut reconduir el seu escrit defensant que mentre no es vulgui anar a un "sistema presidencialista", el "màxim mandatari és el president del Govern" i, per tant, "el que decideix prioritats polítiques".

Tot plegat, una excusa de mal pagador que no reconeix l'equivocació sinó que intenta justificar-la, reinterpretant el sentit del tuit inicial d'Errejon i, en tot cas, sense admetre que el monarca Borbó hauria demostrat poca sensibilitat social en centrar-se en el seu discurs només en una cada cop més qüestionada unitat pàtria en lloc de preocupar-se de xacres socials com la violència de gènere.

I, com no podia ser d'altra manera, la xarxa ha reaccionat fent mofa i befa de Carme Chacon. Un dels més matiners, l'inefable diputat d’ERC Gabriel Rufián