Després de fer un pas al costat i renunciar a repetir la seva candidatura per aquests comicis un dia més tard que fossin convocats, l'exministra socialista Carme Chacón s'ha vist involucrada igualment en aquesta jornada electoral. 

La secretària de Relacions Internacionals del PSOE ha passat de ser candidata i cap de llista del PSC -i viure les eleccions des de l'escenari polític i envoltada dels seus companys socialistes-, a fer-ho envoltada dels electors vivint el minut a minut de l'últim esprint de la cursa des de l'altra banda.

I és que Chacón era vocal suplent i, en arribar al seu col·legi electoral per fer l'acte de presència obligat que han de fer tots els convocats -encara que no siguin titulars-, li han comunicat que havia de passar la resta del dia dins l'escola Isabel de Villena a Esplugues del Llobregat davant l'absència del vocal titular que, a més, és el cofundador i expresident de Mango Nahman Andic, i del primer suplent.

Chacón portava cinc legislatures com a diputada al Congrés i en les dues últimes va ser cap de llista pel PSC. Va ser vicepresidenta del Congrés a l'inici de la vuitena legislatura fins que va ocupar el lloc de ministra d'Habitatge el 2007 i de Defensa un any més tard.