El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha confiat trobar una "solució pràctica" amb l'Ajuntament de Barcelona que "permeti que es pugui votar com a la resta del país". En una entrevista a El Punt TV, Puigdemont ha rebutjat les lectures que s'han fet sobre la postura de l'alcaldessa Ada Colau i que asseguren que no es podrà votar als locals habituals a la capital catalana. El president ha explicat que hi ha dirigents dins de Barcelona En Comú que volen votar, "i alguns d'ells votar SÍ", i per això ha afirmat que veu "difícil" que tota aquesta "voluntat" no desemboqui en una solució.

El president ha dit que aquells alcaldes que no permetin que es voti als llocs habituals hauran d'explicar el perquè però ha garantit que tothom podrà exercir el vot l'1-O perquè hi ha "alternatives". "Si un ajuntament no pot posar-se al costat de la solució però accepta no ser part del problema, hi ha marge per treballar", ha declarat.

El president ha dit que el deure del Govern és "garantir als ciutadans que tindran possibilitats d'anar a votar al marge d'on visquin". Ha afegit que si es pot fer d'acord amb els ajuntaments "millor", però que si no es així es farà d'"una altra manera". "Sempre hi ha alternatives", ha apuntat.