El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, opina que la tensió que es viu a Catalunya en la seva relació amb Espanya "ve més de dalt que del carrer" i lamenta que els que manen es refereixen a la situació amb més crispació de la que hi ha al carrer.

"Quan escoltes als que manen referir-se a la situació, un s'espera que al carrer no es parli d'una altra cosa i que la gent estigui crispada, però no és així", explica el cardenal en una entrevista al diari local La Comarca.net, de la seva comarca natal, el Matarranya de Terol.

A la pregunta de "com veu la tensió entre Catalunya i la resta d'Espanya?", l'arquebisbe de Barcelona respon: "Quan un viu a Barcelona s'adona que la tensió és més de dalt que del carrer. Jo vaig per parròquies, vaig pel carrer i crec que aquesta tensió la creen certs grups i mitjans".

"És una tensió alimentada. A mi m'alegra molt veure que aragonesos i catalans sempre han tingut molt bona relació. Ara sembla que a través d'aquestes polítiques hi ha certa tensió i em fa mal", afegeix el prelat.

Monsenyor Omella proposa "llançar un missatge d'entesa, de pau i de germandat. A peu de carrer és cert que a vegades també es palpa una mica de tensió, però ni de bon tros tant com transcendeix en els mitjans i fa la sensació que la imatge que es dona no és correcta".

"Hem de treballar tots pel bé de tots i per la fraternitat de tots. La divisió no porta enlloc. Això no condueix a res sinó a patiments. Tant de bo tots posem de la nostra part, ciutadans, polítics, periodistes, professors, pares de família. Fem tot el possible per acostar-nos i dialogar pel mateix bé comú!", conclou l'arquebisbe.