Els promotors de la candidatura unitària ja han complert l'objectiu de les 55.000 signatures per constituir una agrupació d’electors que pugui concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre. Les signatures s'han obtingut en una trentena de punts de recollida arreu del territori al llarg del cap de setmana i durnat l'inici d'aquesta. 

Des de la iniciativa, asseguren en declaracions a El Nacional que no hi ha "cap mena d'intenció" de formar part de la candidatura de cap partit, sinó que creuen que encara hi ha marge perquè les formacions "s'asseguin a parlar" i valorin l'opció de la llista unitària.

Tot i que ja s'hagin definit tres llistes separades -Junts per Catalunya, ERC i la CUP-, els impulsors volen seguir "treballant per la transversalitat que molts ciutadans demanen".

Les 55.000 signatures suposen arribar a l'1% del cens electoral de cada demarcació, el que ha provocat recollir 42.000 signatures a la demarcació de Barcelona, 6.000 a la de Tarragona, 5.200 a la de Girona i 3.500 a la de Lleida.