Després que ahir sortís a la llum que la vicepresidenta primera del Congrés, Alícia Sánchez Camacho, podria estar al darrere de l'Operació Catalunya i seria la instigadora de la gravació del dinar de la Camarga, avui Público assegura que va ser ella qui va donar al Ministeri de l'Interior el material del primer informe contra la família Pujol.

Camacho hauria proporcionat aquest material abans que l'exparella de Jordi Pujol fill, Victoria Álvarez, el donés al comissari José Manuel Villarejo quan es feia passar per periodista amb l'aval d'Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, també implicats en el muntatge de l'Operació Catalunya, segons un àudio.

De fet, el mitjà citat ha tingut accés a una nota informativa policial amb data anterior a la trobada entre Victoria Álvarez i Villarejo, segons la qual es dedueix que Interior tenia d'abans la informació, concretament des de l'11 de setembre del 2012, quan la UDEF encara no s'havia posat en contacte amb l'ex de Pujol.

Victoria Álvarez: Hi ha una cosa que jo tinc, que et vaig comentar, que em va passar Fiscalia, que són totes les declaracions de tota la gent.

Javier Hidalgo (Villarejo): Doncs això, això és interessant, és interessant.

Victoria Álvarez: De fet, he dit a Inda… és que no sé com t'ho puc passar perquè està molt carregat tot l'expedient, molt pesat, i ho he intentat comprimir per enviar-ho i tal, però no. Llavors he quedat amb Eduardo i amb Esteban que s'acostarien per donar-los-hi en un pendrive i se l'emportarien.

Javier Hidalgo (Villarejo): Ah, d'acord, bé, bé…

Victoria Álvarez: A mi m'és igual, a més ja està aixecat el secret de sumari, amb la qual cosa…

Javier Hidalgo (Villarejo): Digues, quan els hi donis, “escolta, deixeu una còpia al Javier, que l'hi he promès i tal”, perquè quan aquests capullos vinguin...

Victoria Álvarez: Sí, jo t'ho dono quan vulguis, no tinc cap problema a donar-t'ho. No tinc cap problema. A més, eh…

Javier Hidalgo (Villarejo): Si ells hi van abans, en cas que ells hi vagin abans.

Victoria Álvarez: Apart l'Alicia; l'Alicia dient que havia quedat amb mi perquè jo no tenia treball i era per veure si em donava feina...

Javier Hidalgo (Villarejo): Això diu ella? Això diu ella?