El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat que està "sorprès" que els actes de la propera Diada "no es facin a les quatre capitals de província" i que s'hagin triat "municipis determinats". 

A finals de juliol l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van anunciar que aquest any es faria una mobilització descentralitzada i que hi hauria actes a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt. 

Justament sobre el fet que un dels llocs escollits sigui Salt, i no Girona, Buch ha opinat que la capital "té més infraestructures i possibilitats per acollir molta gent". Així s'ha expressat el president de l'AMI en una entrevista a El Món a Rac1, on també ha recordat que "la Via Catalana va generar una sèrie de dubtes, però va acabar sent un èxit". Pel que ha desitjat que enguany "passi el mateix".

Els dubtes de Buch arriben just el dia que les dues organitzacions han de presentar a Lleida més detalls sobre la mobilització independentista, entre els quals hi ha la samarreta oficial, justament quan queda només un mes per a l'11-S.