La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha lamentat que la Guàrdia Civil hagi citat a declarar a diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar el vot exterior: "No em sorprèn i el lamento molt", ha apuntat. En declaracions aquest dimecres a RAC1, ha apuntat que els treballadors públics poden tenir la "tranquil·litat absoluta perquè les coses s'estan fent correctament".

Borràs ha apuntat que els funcionaris citats no depenen del seu departament sinó de la Conselleria d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, liderada per Raül Romeva. Sobre el concurs per a la compra d'urnes, que ha quedat desert, ha detallat que una de les dues empreses que optava no va presentar tota la documentació necessària i l'altra no ha pogut acreditar algun dels requisits que se li sol·licitava.

La consellera ha afirmat que el concurs ha estat un procés "molt garantista" ja que és una contractació pública que havia de complir tots els requisits. Borràs ha subratllat que el Govern es compromet que hi hagi urnes el dia del referèndum, previst per a l'1 d'octubre, i ha apuntat que no descarten "la via administrativa" respectant de forma escrupolosa la legalitat.