La consellera de Governació, Meritxell Borràs, s’ha mostrat “ben tranquil·la” després que la Fiscalia hagi presentat una querella contra ella i contra Francesc Esteve, secretari general de Governació, per prevaricació, desobediència i malversació per la licitació d’urnes de cara al referèndum.

En una entrevista al programa El Matí de Catalunya ràdio, Borràs ha deixat clar que no “hi pot haver cap tipus de malversació de diner públic perquè no hem utilitzat diner públic” i ha afegit que “la querella és per homologar empreses per fabricar urnes, no per comprar-ne”.

En aquest sentit, Borràs ha afirmat que “la querella no s’aguanta per enlloc” i ha recalcat que “tenim dret a tenir urnes per fer els processos electorals, consultes” ja que són processos “dels quals som competents". "Per tant, el què hem fet és totalment legal”, ha recordat Borràs. 

Preguntada sobre les empreses que s’han presentat al concurs, Borràs no ha donat dades concretes però ha afirmat que “hi ha empreses que s’hi ha interessat i s’han presentat per fabricar les urnes i que participaran en la licitació”.

La consellera de Governació ha declarat que encara no té “oficialment” la querella però ha deixat clar que “tot i aquesta querella tirem endavant amb els preparatius pel referèndum”.