"Confesso, sí, hi era". Així ha reaccionat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, hores després que la Fiscalia hagi demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que inclogui l'anunci de la data i la pregunta del referèndum en la querella contra ella per les urnes

En un missatge a les xarxes socials la consellera s'ha referit, especialment, al fet que la querella es fixi en la seva presència a l'acte que diumenge van fer a Montjuïc l'ANC, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis per la Independència. "M'assabento per la premsa que s'amplia la querella contra mi. Un dels motius? Assistir a l'acte unitari de diumenge. Confesso, sí, hi era...", diu Borràs adjuntant una fotografia de l'acte on apareix juntament amb altres consellers.

Ja aquesta tarda, en un contacte amb la premsa des dels passadissos del Parlament, Borràs ha "lamentat" l'ampliació de la querella, i ha assegurat que es tracta del "judici de les idees, i no dels fets". A més, ha reivindicat que l'homologació d'empreses per subministrar les urnes és "absolutament legal", i ha recordat que això ja ho va fer la comunitat autònoma d'Andalusia sense cap problema.