La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha sortit en defensa del Govern després dels atacs de la premsa de Madrid pels atemptats del 17-A i ha reivindicat el paper de la gestió dels funcionaris públics. “Hem rebut un cop fort, però el país s’ha aixecat”, ha exposat la consellera en l’acte de cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu 2017, que se celebra a Prada.

Segons Borràs, la premsa de Madrid la internacional ha tractat els atemptats a Catalunya d’una manera molt diferent. “Hem pogut llegir alguns editorials absolutament esbiaixats i injustos, també vinyetes que no responien a cap realitat”, ha lamentat la consellera. Per a mostrar aquestes diferències entre la premsa espanyola i l’estrangera, ha recuperat una frase de l’editorial del diari nord-americà Wall Street Journal, que apuntava al fet que Catalunya pugui governar-se al marge de l’estat espanyol.

Record per les víctimes

La consellera ha dedicat una especial menció a les víctimes i els familiars de l’atemptat. “Aquests darrers dies han estat difícils. Vull fer un record especial per totes aquelles persones que avui ploren les víctimes”, ha explicat.

D’altra banda, ha volgut reconèixer el paper dels funcionaris públics en la gestió de l’atemptat, des de la policia, passant pels serveis d’emergència, fins als bombers i el personal sanitari. “En els moments difícils és quan es demostra qui és qui davant les dificultats”, ha sostingut Borràs.

L'UCE, amb l'atemptat

El president de la Fundació UCE, Joandomènec Ros, ha recordat que l'UCE va expressar el seu rebuig als atemptats. Ha assegurat que la Universitat s'ha sabut adaptar a unes condicions inusuals, marcades per l'absència de perfils polítics habitual en la universitat a causa dels atemptats. En nom de la universitat, ha volgut destacar l'actuació "cívica i solidària" dels catalans i especialment dels barcelonins que, segons Ros, "han sabut fer pinya en un moment complicat".

El rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, també ha tingut unes paraules en record als familiars i a les víctimes dels atemptats del 17-A. En la mateixa línia que Borràs, ha lloat la resposta solidària de la ciutadania i també el paper de les forces de seguretat davant els tràgics esdeveniments. Nicolau ha assegurat que Andorra se sent molt a prop dels catalans en aquests dies difícils.

L’Estat i el TC

Borràs ha demanat que es respecti Catalunya i els seus anhels de llibertat, ara que queda poc més d’un mes per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. “Tenim un estat que ens juga a la contra. Un estat que ens vol espanyols”, ha exposat Borràs que ha assenyalat al TC com a principal causant d’aquest intervenció política a Catalunya.