El responsable d'organització del PDeCAT, David Bonvehí, no portarà a la Fiscalia les gravacions que van fer-li d'amagat, segons ha anunciat a El Món a RAC1. Bonvehí assegura que en el moment que va dir que ho portaria a la Fiscalia, ho va fer en calent. Després de reflexionar i donar-hi moltes voltes, assessorat per amics i companys del partit, ha assegurat que no ho farà. A més a més ha afegit que ell no va dir en cap moment que ho denunciaria, simplement que ho posaria en coneixement de la Fiscalia. 

Bonvehí s'ha mostrat decebut amb ERC perquè no ha rebut cap notícia per part seva: "Demano total responsabilitat a ERC i explicacions". El responsable d'organització del PDeCAT ha assegurat que no està convençut de si van ser Mireia Estafanell i Pere Culell els que van filtrar la gravació, "però les veus són les que són". 

Pel que fa a les declaracions en què es pot sentir Bonvehí dient: "Si el procés fracassa, presentem un candidat autonomista", ha explicat que el PDeCAT és un partit 100% independentista, però que les seves paraules es van dir en un ambient que el va obligar a "simplificar la resposta".

Durant l'entrevista ha confessat que en algun moment es va plantejar deixar la política a causa de la pressió a què es va veure sotmès: "S'ha dubtat del meu independentisme, el motiu principal pel qual estic al partit". Bonvehí ha declarat que no vol que aquestes gravacions afectin el procés, i que això també l'ha ajudat a decidir-se a l'hora de no presentar càrrecs a la Fiscalia. 

"Hem de construir un país amb bones pràctiques"

Aquest dimarts al Parlament, Bonvehí ha assegurat que la gravació no suposarà, “en cap cas”, una crisi de confiança entre el PDeCAT i ERC però ha demanat explicacions i ha exigit responsabilitats polítiques per la filtració.

Segons ha mantingut, no portarà la gravació a la Fiscalia ja que és un tema que l’afecta personalment i que en cap cas ha de repercutir en la relació de Junts pel Sí o en el desenvolupament del procés. A més, segons ha remarcat, és una persona “de sumar i construir” amb un “tarannà de no confrontació”.

Així mateix, el coordinador executiu del PDeCAT ha assegurat que no vol contribuir a la judicialització de la política ni generar dubtes sobre el procés. Tot i això, ha remarcat que “és bo tenir clar que hem de construir un país amb bones pràctiques”.

"El compromís del PDeCAT és convocar el referèndum"

"L'autonomisme s'ha acabat", ha sentenciat el responsable d'organització del PDeCAT fent al·lusió a les paraules del conseller Santi Vila de la setmana passada. El conseller de cultura va dir: “A Catalunya, avui i en el futur, mai més un polític que raoni en clau autonomista tindrà res a dir ni res a fer de cara a l’opinió pública”, i va afegir: “L'autonomisme tal com l’hem entès és mort”. Bonvehí ha volgut posar molt d'èmfasi que el compromís del PDeCAT és convocar el referèndum d'independència, i que això es farà al setembre. 

Pel que fa al futur de Junts pel Sí, ha assegurat que per ara treballen tots junts per un objectiu comú, però no assegura que la formació tingui continuïtat un cop s'hagi assolit el referèndum.