Un grup de bombers s'ha trobat aquest matí al fossat de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc per fer un acte a favor de l'alliberament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i dels consellers empresonats.

La trobada, en què s'ha creat un gran llaç, també ha volgut expressar el seu rebuig contra l'aplicació de l'article 155. Després de l'escenificació, els bombers han cantat l'himne nacional de Catalunya.

Els cascos grocs del bombers de la Generalitat han dibuixat el llaç gegant, mentre que els cascos negres dels bombers de Barcelona —que també hi han participat— han marcat la silueta. Als murs del castell s'ha penjat una pancarta amb una urna en la qual es podia llegir "Love democracy". Amb tot, l'acte suposa una acció a favor de les llibertats, repeteix l'espectacularitat del celebrat al Museu d'Història de Catalunya en defensa del referèndum del setembre passat

Un lloc simbòlic

L'acció, que ha estat organitzada per la secció dels bombers de l'ANC i per CCOO, ha tingut lloc al fossar de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc, un lloc simbòlic perquè és on va ser executat el president Lluís Companys pels franquistes.

Precisament, avui fa 42 anys de la mort del dictador Francisco Franco, el 20 de novembre de 1975.