Un grup d’unes cinquanta persones amb banderes espanyoles i alguna senyera catalana han boicotejat l’acte d’ERC a Ripollet, on participava el vicepresident i líder dels republicans, Oriol Junqueras. D’una banda, una vintena –tot homes- s’han concentrat a uns cinquanta metres, i un cordó policial amb un furgó dels Mossos els ha impedit que avancessin més cap a l’acte.

Des d’allà, però, han proferit insults i amenaces de mort als independentistes mentre agitaven banderes espanyoles. “Terroristes”, “xusma”, “fills de puta” o “pallasso” són alguns dels qualificatius que han dedicat a Junqueras i la gent d’Esquerra. A més, han cantat visques a Espanya i han demanat “presó”, “que matin” i que “li trenquin la cara” als que anaven pujant a l’escenari a parlar.

Una trentena de persones més, sense cap bandera, s’han col·locat també entre el públic i han repetit els mateixos insults i han increpat igualment els ponents. Per últim, dos d’ells han aconseguit arribar al costat de l’escenari i xiular mentre parlaven. Finalment, un ha pogut col·lar-se a pocs metres del vicepresident i desplegar durant minuts una bandera espanyola. Ningú de l’organització, però, l’ha fet fora.