El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat l'aprovació del Senat sobre l'aplicació del 155 en un número extraordinari llançat per via electrònica aquest divendres a la tarda.

Aquest tràmit permetrà que el Consell de Ministres, que s'ha reunit també en sessió extraordinària al Palau de la Moncloa, adopti les decisions per fer efectives les mesures del 155.



Aquest vespre, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, en una compareixença al Palau de la Moncloa al final de la reunió del Consell explicarà les decisions preses, i entre elles figurarà el decret o decrets amb el cessament del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de la resta de membres del Govern. Aquestes decisions hauran de publicar-se al seu torn en el BOE i a partir de llavors serà quan es facin efectives.

En espera d'això, el que ha publicat el BOE aquesta tarda és una resolució de la Presidència del Senat per la qual s'informa de l'acord del ple que aprova les mesures requerides pel Govern central a l'empara d'aquest article del text constitucional. Aquí figuren les modificacions introduïdes en el text remès pel Govern espanyol al Senat durant la tramitació d'aquest a la Cambra.