L’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat l’entrada a la presó del líder de la Falange, Manuel Andrino, i altres condemnats pels aldarulls que van crear a la Llibreria Blanquerna de Madrid durant la Diada de 2013.

Els condemnats hauran de presentar-se voluntàriament durant els pròxims cinc dies a l’Audiència per ingressar a la presó. En cas que no ho facin, es dictarà un ordre de cerca i captura per detenir-los.

Els ultradretans van ser condemnats primerament a entre sis i vuit mesos de presó, fet que al principi no comportava el seu ingrés entre reixes. Pel contrari, al gener d’enguany el Tribunal Suprem va augmentar les penes dels assaltants per sobre dels dos anys en considerar que hi havia un agreujant per “discriminació ideològica”.

JUICIO CONTRA LOS ULTRAS QUE ASALTARON EL CENTRO BLANQUERNA

Judici contra els assaltants

L’11 de setembre de 2013 els simpatitzants de la Falange van entrar a la Llibreria Blanquerna de Barcelona, on s’estava fent un acte per la Diada Nacional de Catalunya.  Els assaltants van llançar una senyera a terra, van insultar assistents i van agredir el llavors diputat de CIU Josep Sánchez Llibre, el delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch; i un càmera de TV3. Segons el ministeri públic, els acusats també van provocar diversos desperfectes al local, valorats en 1.372 euros.