El senador d'EH Bildu Jon Iñarritu ha comparat avui el Govern de Mariano Rajoy amb la dictadura de Slobodan Milosevic a Iugoslàvia per usar la "brutalitat, la repressió i l'amenaça" a Catalunya.

Durant la seva intervenció al ple del Senat en el qual es debaten les mesures que s'aplicaran a Catalunya en virtut de l'article 155 de la Constitució, Iñarritu ha subratllat que el que passa a Catalunya és "un conflicte polític", que es resol per la via del diàleg i no amb la "brutalitat".

Segons el seu parer, el Govern espanyol està utilitzant la mateixa fórmula repressora que va utilitzar Milosevic quan als anys noranta es desmembrava l'antiga Iugoslàvia. Fins i tot ha considerat que l'Executiu de Rajoy ha arribat més lluny, ja que, segons el seu criteri, no hi ha cap cas al món en el qual la policia hagi "robat urnes" i hagi reprimit votants.

També ha anunciat que EH Bildu ha demanat la compareixença del ministre d'Afers Estrangers al Senat, Alfonso Dastis, perquè doni explicacions sobre les seves "versions tan bromistes" que ha anat explicant "per les televisions del món", parlant de "notícies falses".