El diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, ha demanat aquest migdia a "l'expresident Mas que faci d'expresident" com José Montilla i "deixi de fer de comentarista i de rondinaire". En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que "no ens convé un actor que constantment critica la CUP i ERC" perquè "no és la figura que li toca".

Salellas ha avançat que si no hi ha un acord sobre la moció de desconnexió, que s'ha de votar aquesta setmana al Parlament, "passaran coses" i ha destacat la falta d'una "posició unitària" a Junts pel Sí, cosa que fa que l'aprovació de la moció "no depengui tant de la CUP".

Tot i això, el diputat ha indicat que la situació és "prou seriosa" com per no fer dependre de la gesticulació parlamentària. "La moció busca marcar el rumb d'aquesta legislatura i no continuar amb la sensació que el procés s'ha estancat", ha dit.

Salellas ha criticat que s'utilitzi el referèndum com "anestesiant" i ha demanat concreció pel que fa a la seva data de celebració i forma. 

Desobediència de Mossos

Pel que fa la desobediència del cos policial català, Salellas ha lamentat que, al seu parer, el conseller d'Interior Jordi Jané "no acaba d'assumir el compromís polític i cedeix a la pressió dels sindicats policials".

Aquesta situació es desencallaria donant "directius polítiques a la cúpula dels Mossos de manera que els funcionaris deguin obediència als caps", ha apuntat el diputat.

"En el context espanyol no hi ha altra opció que la de la unilateralitat", ha conclòs.