El primer ministre de Bèlgica, Charles Michel, ha assegurat aquest dijous que la situació actual de Catalunya és un assumpte intern d'Espanya. Ara bé, ha assegurat que si això es converteix en un "assumpte europeu", la seva posició haurà de canviar. "És un assumpte intern espanyol, però si es converteix en un assumpte europeu, tots els Estats membres, inclosa Bèlgica, hauran de pensar què fer", ha dit.

Michel ha assegurat que l'Executiu belga, en tractar-se d'un assumpte intern d'un Estat membre i no d'una qüestió europea, no ha discutit sobre la situació actual de Catalunya. Ara bé, creu que ho hauran de fer si el cas català es converteix en un "assumpte europeu", sense donar més especificacions.

El primer ministre belga ha fet aquestes declaracions en la cadenes flamenca VRT i francòfona RTBF a la seva arribada a la Tallin (Estònia), on participa en un sopar informal amb els caps d'estat i de Govern de la UE, excepte el president del Govern, Mariano Rajoy.

Rajoy ha cancel·lat finalment la seva assistència al sopar informal que mantindran els líders europeus aquest dijous precisament per la situació a Catalunya. Els caps d'estat i de Govern reprendran la reflexió sobre el futur del projecte europeu i prepararan el pròxim Consell europeu d'octubre.