L’exsecretària general de la Unió Internacional de les Juventuts Socialistes i col·laboradora de mitjans, Beatriz Talegón, ha participat aquest dissabte al programa Preguntes freqüents (TV3) sobre els presos polítics i el procés independentista.

Talegón, que ha estat una de les més aplaudides pel públic, ha volgut deixar clar que la realitat catalana “no té res a veure” amb la basca, ja que a Catalunya s’ha produït una “lluita democràtica i legítima” que mai no ha fet ús de la violència.

L’exdirigent dels joves socialistes, que sovint opina sobre el tema català a la xarxa, ha culpat el Partit Popular per la gestió del conflicte. En aquest sentit, ha retret als de Mariano Rajoy que “els partits independentistes li mostren que el programa electoral es pot complir” i creu que això deu “escandalitzar” el PP.

Talegón també ha preguntat a la dirigent del PSC present al programa, Eva Granados, si el seu partit considera d’esquerres fer “aquest gir per donar suport a un partit corrupte que s’amaga dient que és responsabilitat d’estat”, en referència al 155. Per a Talegón, que ha format part del PSOE durant molts anys, responsabilitat d’estat vol dir “acabar amb la corrupció i fer una moció de censura” al Partit Popular.

Sobre la qüestió catalana, Talegón ha tornat a compartir l’entrevista que li va fer El Nacional a principis de setembre, on va assegurar que “si desobeir és votar, em sembla sensat”. Assegura que continua pensant el mateix.