La BBC ha publicat aquesta tarda un reportatge sobre el front comú que estan fent els independentistes flamencs amb el president Carles Puigdemont, i pronostica que el mandatari català podria fer la campanya electoral des de Bèlgica i podria seguir el país almenys fins a les eleccions catalanes.

"Ningú pot estar segur hores d'ara del temps que el senyor Puigdemont i el seus consellers romandran a Brussel·les. Sens dubte, és possible que tots hi restin quan Catalunya torni a votar el 21 de desembre. Puigdemont es podria trobar amb unes eleccions des de l'exili, mentre lluita contra l'extradició", apunta.

Segons la BBC, els independentistes flamencs del N-VA estan fent "causa comuna" amb Puigdemont, com demostra el sopar que va oferir dijous a la nit el diputat Loryn Parys als membres del Govern legítim. El politòleg Bart Maddens, de la Universitat de Lovaina, apunta que el suport dels independentistes flamencs els beneficia perquè actualment no poden actuar a nivell intern perquè estan al govern belga, i en canvi poden fer-ho a través de Catalunya. "El que no poden fer aquí a Bèlgica per raons polítiques, ho poden fer a Catalunya", argumenta. Però la BBC es pregunta què succeiria si Puigdemont no guanyés les eleccions catalanes.