Luís Bárcenas, extresorer del PP, ha apuntat avui a la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, com a responsable de donar l'ordre d'esborrar els discos durs dels ordinadors i ha exculpat el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Bárcenas ha detallat, en la seva declaració avui com a testimoni davant la jutgessa, que als discos durs que feia servir ell hi havia informació sensible que demostrava que el PP tenia una comptabilitat B.

Segons Bárcenas, Cospedal hauria fet destruir els suports informàtics el juliol del 2013. Durant la declaració, que ha durant més de dues hores, l'extresorer ha afirmat que el PP sabia que contenien informació "important i rellevant" i ha demanat poder presentar-se com a acusació particular en el cas. La jutgessa ho ha acceptat.

Entre la documentació, hi havia captures de correus electrònics entre dirigents del partit, justificants de donacions, fotocòpies de rebuts de pagaments regulars i irregulars i fulls de càlcul amb tot tipus d'informació. A més, també hi havia documents dels comptes particulars que Bárcenas tenia a Suïssa, claus per a la seva defensa en el cas Gürtel on està investigat (imputat).

Altres testimonis

També ha declarat avui la secretària Estrella Domínguez, que ha dit que no recordava que Bárcenas tingués ordinadors al seu despatx. I qui va ser cap de seguretat de la seu del PP al carrer Gènova, i excunyat de Bárcenas, ha explicat a la jutgessa que no existia un protocol per destruir o esborrar els discs durs dels ordinadors, però ha detallat que només Bárcenas hi tenia accés perquè el despatx sempre estava tancat amb clau i ni el servei de neteja podia entrar-hi sense que ell ho sabés.

Aquesta branca del cas Bárcenas surt a partir de la denúncia d'una de les acusacions. IU va presentar una querella per danys informàtics i encobriment.