L'agressió a dues voluntàries de Barcelona con la Selección ha reobert el debat sobre què vol aquesta entitat. A mitjans d'abril la plataforma va demanar a l'Ajuntament que es poguessin veure els partits de la selecció espanyola a l'Eurocopa amb una pantalla gegant al carrer. En aquell moment l'Ajuntament els va dir que no, al·legant motius de "descans veïnal, ordre públic i seguretat" i els va recordar que els partits són televisats i que, per tant, els seguidors de la Roja sí que els podrien veure. 

Davant d'això, els promotors van iniciar una campanya de recollida de signatures, on explicaven que el seu objectiu era "promoure la selecció espanyola a Barcelona a través d'activitats basades en el respecte i la solidaritat". A més, els promotors puntualitzen que només demanen el permís d’ocupació de la via pública i que ells assumirien les despeses de la instal·lació i la logística de la pantalla gegant.  

A més, l'entitat s'agafava a l'argument que per al Mundial de Sud-àfrica, l’any 2010, l’Ajuntament governat pel socialista Jordi Hereu sí que va permetre la instal·lació d’una pantalla gegant a l’avinguda Maria Cristina per seguir la final.

Acord amb Colau

Finalment, davant la negativa de l'Ajuntament de Barcelona a cedir un espai públic, la plataforma ha negociat una altra solució. Barcelona con la Selección ha negociat amb el consistori concentrar els aficionats en un espai tancat i amb un control d'accés que tindrà un aforament de 10.000 espectadors. Allà tothom qui ho vulgui podrà veure la Roja en una pantalla gegant des de vuitens de final a l'Eurocopa.

Segons l'entitat, serà un espai on no hi haurà perill perquè estarà apartat, però no han concretat encara quin espai serà. Tot i que el que sí que han assegurat, és que no serà ni al Fòrum ni a l'avinguda Maria Cristina. Molt probablement, doncs, serà a l'anella olímpica de Montjuïc. La festa serà oberta a la ciutadania i tindrà accés gratuït, amb barres i inflables per als més menuts. 

L'entitat va aconseguir més de 36.000 firmes a favor de la iniciativa. 

Origen de l'entitat

Tal com explica en El Nacional el president de l'entitat, Nacho Pla, van néixer simplement com un grup de cinc amics, "seguidors de diferents equips", a qui els agradava "molt el futbol". No va ser fins al passat mes de setembre, quan se'ls va acudir impulsar una associació per aconseguir "una pantalla gegant en un espai amb condicions" a la ciutat. Volien aconseguir "que fos possible veure els partits de la selecció espanyola amb molta gent". Cosa que no era possible fer en un bar. 

De l'embrió d'aquest grup de cinc amics en va sortir la plataforma que ha lluitat aquests mesos per fer possible que els partits de la selecció es puguin veure a l'aire lliure a Barcelona. El president, però, afegeix que no estan vinculats a cap partit polític i que, de fet, "aquesta és una de les condicions que ens vam posar". Pla assegura que el seu únic objectiu és esportiu.