L'exdiputat i excap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha criticat avui que la portaveu del grup, Anna Gabriel, hagi dit que JxSí vol "destrossar" la seva formació, i li ha aconsellat que si ha de "plorar" ho faci "abans de sortir de casa", ja que és normal que l'adversari "intenti fastiguejar-nos".

La portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, que ahir a la nit va ser entrevistada pel líder de Podemos, Pablo Iglesias, a "La Tuerka", va acusar Junts pel Sí d'haver intentat acorralar la CUP per "destrossar-la": "Ens han volgut eliminar i encara hi ha gent que treballa per destrossar-nos", va dir.

Aquestes declaracions han estat avui contestades en una tertúlia de Rac1 per Baños, qui va deixar l'escó fa un any en desacord pel fet que la CUP no aixequés el veto a la investidura de l'expresident Artur Mas, cosa que hauria precipitat unes eleccions si aquest últim no hagués fet "un pas al costat" a favor de Carles Puigdemont.

Segons Baños, "en l'esquerra independentista hi ha gent que ha anat a declarar a l'Audiència Nacional emmanillada, que ha estat a la presó o torturada, que ha hagut d'anar-se'n del país per ser independentista, pel que quan estàs en una organització de gent que ha patit tant, cal sortir plorat de casa".

"No es pot generalitzar"

"La política -ha advertit Baños- és així, la vida és així, hi ha filtracions, hi ha ganivetades i cops baixos", i si bé "és cert que hi ha gent que desitja que això (el procés sobiranista) no surti bé, no es pot generalitzar i dir-ho amb la boca gran".

Ha recordat, en aquest sentit, que dins de JxSí "hi ha persones com Lluís Llach, i gent d'esquerres i socialdemòcrates, no de l'esquerra anticapitalista, que no crec que tinguin la intenció de destrossar la CUP".

"Tens deu diputats"

Baños ha admès, no obstant això, "que dins de JxSí, però també en tots els partits independentistes, a CDC, ERC i la CUP, hi ha sectors i gent que li interessa més gestionar una derrota que no pas construir una República".

El que va ser cap de llista de la CUP per Barcelona ha aconsellat, en qualsevol cas, a Anna Gabriel que tingui present que "és normal que l'adversari intenti fastiguejar-te, això és la política, tu tens deu diputats i has d'exercir el paper que pots, i no pas plorar".