Després que aquest matí l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha estat detinguda per posar l'estelada a l'edifici de l'Ajuntament i traslladada al jutjat, diversos consistoris d'arreu del territori i càrrecs electes han sortit a defensar-la. A Girona, com ja havia passat a Sabadell hores abans, han retirat la bandera espanyola de l'Ajuntament per mostrar el seu suport a l'alcaldessa. Així ho ha assegurat la CUP-Crida per Girona en un missatge a Twitter.

No és l'única mostra de suport cap a Berga que ha fet la capital gironina. Hores abans els regidors cupaires ja havien penjat l'estelada a la façana del consistori.

La bandera de Sabadell

Aquest matí Sabadell també havia retirat la bandera espanyola del consistori per donar-li suport, tot i que més tard l'han tornat a penjar. El motiu és que havia estat la Crida per Sabadell, una de les quatre formacions que integren el govern municipal a la ciutat i que està formada per membres d'Entesa per Sabadell, CUP i Moviment Popular de Sabadell, qui havia despenjat la bandera espanyola, i no el conjunt de l'equip de govern.

Per això, cap a les 3 de la tarda s'ha tornat a hissar la bandera i s'ha enviat un comunicat assegurant que la retirada havia sigut "una acció unilateral d'un grup municipal", i "no consensuada". Tot i això, l'equip de govern ha decidit portar la decisió de treure la bandera al proper ple municipal.

L'estelada a diversos ajuntaments

Ajuntaments d'arreu de Catalunya també han volgut mostrar el seu suport i solidaritat amb l'alcaldessa de Berga. Els consistoris que han penjat la bandera independentista fins ara són Caldes de Montbui, Riudaura, Cerdanyola, Martorelles, Puigverd, Sarrià de Ter i Verges.

La façana de l'Ajuntament de Berga, per la seva banda, continua lluint la bandera estelada que ha estat l'arrel de tota la polèmica.