"El PSOE és el PSC i el PSC és el PSOE". Així s'ha expressat l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, en començar la seva intervenció a l'acte de presentació de la candidatura de Susana Díaz per dirigir els socialistes.

En un discurs molt aplaudit per les més de 6.000 persones que assistien a l'acte, Balmón ha defensat que PSC i PSOE són un i ha insistit que "és la nostra història i ningú ens la pot prendre, l'hem construït, som nosaltres".

Balmón, que ha demanat "desterrar" del vocabulari dels socialistes "la ràbia", ha mostrat suport a Susana Díaz, "una dona que sap que si el nord no respira, el sud no progressa, que si el sud no progressa, el nord s'estanca ". "A partir d'ara ja no ets, som, el llenguatge és som. Apel·lo a la teva determinació, apel·lo a la teva força", ha dit a la presidenta de la Junta d'Andalusia.

L'actitud de Balmón contrasta amb la del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el qual, després de la forta crisi interna pel vot contrari dels socialistes a Rajoy, va prometre neutralitat en el procés de primàries dels socialistes espanyols. Amb tot, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha donat suport explícit a Pedro Sánchez.