L’alcalde de Girona, Albert Ballesta, ha volgut sortir al pas de la polèmica pel pacte fracassat amb Ciutadans pel cartipàs municipal i el sous. En aquest sentit, Ballesta ha lamentat que la qüestió del sou s’hagi convertit en el centre del debat. “Se m’ha venut com una persona pessetera que necessitava d’aquest sou, i això no és cert”, ha assegurat.

En aquest sentit, Ballesta ha recordat que és funcionari de la Generalitat i que si ha acceptat l’alcaldia ha estat “per fer un servei a la ciutat”, i no  pels guanys econòmics, ja que la seva plaça de funcionari compren un sou “que és més alt que el que guanyaria com a alcalde”.

Així mateix, Ballesta, que va substituir Puigdemont a l’alcaldia de Girona, ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, recordant-los que “l’ajuntament funciona”. Reconeixent “errors”, Ballesta ha demanat “redreçar i tirar una ratlla” respecte la situació generada dijous. “Obrim un període de reflexió després del que va passar ahir” ha afegit Ballesta, amb l’objectiu de “treballar en ferm per aquesta ciutat”.

Pacte fallit amb Ciutadans

Ballesta ha fet aquestes declaracions després que el ple municipal de dijous no aconseguís resoldre la qüestió del sou, inclosa en un pacte amb Ciutadans que finalment va quedar en paper mullat quan la formació unionista es va fer enrere, després de considerar una “manca de respecte” les declaracions independentistes del portaveu del govern, Carles Ribas.

Veient la manca d’acords l’alcalde va intentar arribar a un acord amb ERC, on el sou de l’alcalde seria d’un brut de 68.500 euros anuals, en contra dels 73.000 euros que haurien pactat amb PP i C’s. Malgrat tot, aquesta segona proposta tampoc va tirar endavant.