El conseller d'Empresa de la Generalitat, Jordi Baiget, ha ratificat dient que "seria irresponsable" tirar endavant un projecte de referèndum sobre la independència sense pensar en les conseqüències. D'aquesta manera, Baiget ha ratificat les paraules expressades al diari El Punt Avui, en què lamentava que el Govern no podria tirar endavant la votació de l'1 d'octubre

Aquest dilluns al matí, Baiget ha mostrat el seu compromís amb l'1-O però també ha alertat que no poden obviar que poden haver-hi altres reaccions de l'Estat que intentaran evitar que se celebri, davant la qual cosa ha dit que caldria cercar "altres alternatives" perquè els catalans puguin expressar-se.

Ara bé, Baiget també ha exposat que no vol ser "cap obstacle" pel desenvolupament del procés, perquè considera que té un compromís amb el projecte del Govern. Per tant, el conseller ha assegurat que segueix el mateix camí del Parlament i de l'executiu per aconseguir que els catalans puguin votar.

El patrimoni familiar

Baiget també ha donat explicacions sobre les seves pors davant possibles actuacions judicials contra el seu patrimoni. En la conversa, el conseller assegurava que l'escenari d'una pena de presó “fa respecte, evidentment, perquè som persones”, però afegia que el que més li preocupava era el patrimoni familiar. "Les nostres decisions poden afectar les nostres famílies", explicava.

Aquest matí, el conseller no ha volgut repetir les paraules i s'ha limitat a dir que seria "irresponsable" que tiressin endavant el procés cap a l'estat propi sense pensar en les conseqüències personal que podrien afrontar. 

El pla B

El titular d'Economia ha assegurat que "no s'ha de descartar cap opció" davant la possibilitat que l'Estat posi traves al referèndum. De fet, Baiget ha considerat la possibilitat de platejar alternatives "perquè la ciutadania pugui expressar la seva voluntat". En tot cas, el conseller ha descartat tota possibilitat de repetir un 9-N.

No dimiteix

En referència a la petició de dimissió de la CUP, Baiget ha deixat clar que aquesta decisió no li correspon al partit anticapitalista, sinó al president de la Generalitat. A més, ha deixat entendre que ni tan sols posarà el càrrec a disposició de Puigdemont després de la polèmica.

De fet, el conseller ha afegit que ja ha parlat amb el president avui durant la reunió del PDeCAT d'aquest dilluns. "No m'he comportat d'una manera deslleial. El que dic és que hem d'estar preparats per les respostes del govern espanyol", ha subratllat Baiget. Després d'aquestes paraules, el partit d'Artur Mas ha expressat el seu suport al conseller.