L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha confirmat via Twitter que ja ha posat a disposició del Govern els col·legis electorals de la ciutat perquè l'1-O els seus habitants puguin votar amb "normalitat". Sabater, donant resposta a la petició de l'executiu català, ha assegurat que l'objectiu és garantir el dret de vot de la ciutadania i que tothom, tant els del 'sí' com els del 'no', "puguin expressar-se en llibertat".

D'aquesta manera, Badalona -governada per Guanyem, ERC i ICV-EUiA- es converteix en la primera gran ciutat del país que ha respost afirmativament a la carta enviada per Govern informant els consistoris que compta amb els seus locals per celebrar el referèndum, donant-los 48 hores per confirmar-ho o al·legar.

Sabater ha respost el Govern a través d'un correu electrònic i, a diferència d'altres alcaldes, no ha signat cap decret d'alcaldia en relació a aquest fet. En declaracions, Sabater ha assegurat que davant la convocatòria del referèndum de l'1-O "és imprescindible que hi hagi la màxima normalitat perquè el màxim nombre de persones es puguin expressar".

En aquest sentit, Sabater afirma que és la seva "responsabilitat" com a alcaldessa posar a disposició del referèndum els col·legis electorals per tal que els ciutadans puguin fer servir "els espais que sempre es fan servir en qualsevol cita electoral".