Els regidors del govern de l'Ajuntament de Badalona i la Delegació del govern espanyol a Catalunya es veuran avui les cares als jutjats.

Les dues parts estan citades per resoldre les mesures cautelars sobre la prohibició d'obrir al públic l'Ajuntament de Badalona aquest 12 d'Octubre, que es va incomplir. La interlocutòria del jutge preveia una vista pública on el govern local de Badalona es pogués explicar i argumentar l'acord al qual va arribar amb els sindicats fa mesos per poder oferir la possibilitat als seus treballadors de fer festa el 12 d'Octubre o el 9 de desembre. També cita la Delegació del govern espanyol perquè exposi els arguments que la van dur a demanar que prohibeixi l'atenció al públic en un dia festiu. 

El jutge ja ha desestimat alguns dels arguments de la Delegació en la mateixa interlocutòria. Com el fet que oferir treballar el 12 d'Octubre "no causaria perjudicis irreparables als empleats públics de l'Ajuntament de Badalona pel que fa a l'organització dels seus dies festius". Tampoc ha acceptat obrir el 12-O provoqui "més despeses" i que això suposi "un perjudici irreparable". Admet, en canvi, que la proposta del govern badaloní, permet als ciutadans "majors possibilitats d'organitzar-se i fer tràmits a l'Ajuntament".

Fins ara la Delegació del govern ha pogut argumentar els motius pels quals calia fer tancar l'Ajuntament de Badalona. L'Ajuntament de la tercera ciutat de Catalunya, però, no s'ha pogut defensar perquè el jutge no ha permès presentar cap recurs a la seva resolució, que va arribar només 10 hores abans de començar el dia festiu. Aquest dijous serà el primer cop que l'Ajuntament de Badalona es podrà explicar davant el jutge. I no només haurà de justificar la seva decisió d'oferir treballar el 12-O, sinó també l'estripada de la fotocòpia de la interlocutòria davant les càmeres de televisió i desobeir i obrir les oficines municipals.

Sobre els regidors del govern local de Badalona plana una possible inhabilitació, que ha fet que la jornada de desobediència acabés amb "un punt d'inquietud". Però l'alcalde accidental, Oriol Lladó, manifestava al final de la jornada laboral a Badalona: "Tenim arguments de pes i ens defensarem".

El jutge que va enviar Messi a judici

El jutge que ha prohibit obrir l'Ajuntament de Badalona aquest 12 d'Octubre és Manuel Alcover Povo i és el mateix que va enviar Lionel Messi a judici pel frau a Hisenda. Mai es va creure el jugador del Barça. I tot i que va argumentar que el davanter no podia haver pensat tota la xarxa fraudulenta, sí que va defensar fins al final que estava al cas de tot. I per això va enviar el cas al Tribunal Superior de Justícia perquè jutgessin Messi i el seu pare.

Alcover Povo és de València, té 34 anys i ve de família de juristes. Fa dos anys només que viu a Catalunya.

Va començar a exercir l'any 2011 i va ser el primer de la seva promoció. Va ser jutge d'instrucció a Las Palmas i el 4 de febrer del 2014 el van traslladar a Gavà, on va instruir el procés contra Messi. Fa només 9 mesos que és magistrat del jutjat Contenciós-Administratiu número 14. El 4 de gener li van assignar el trasllat, després de ser el jutge amb més puntuació de tots els aspirants.