L'expresident del Govern i president de la Fundació FAES, José María Aznar, ha instat a "recuperar i enfortir" la "singularitat" territorial però sense caure en les "temptacions del radicalisme" i davant "una destructiva confrontació d'identitats". Així ho ha indicat Aznar en un dinar de treball amb l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) aquest dilluns, mentre a Génova espantaven el rumor d'alguns mitjans sobre la possibilitat que l'expresident creï un partit alternatiu, després de deixar la presidència d'honor del Partit Popular.

"Tampoc em refereixo a la singularitat dels que sempre creuen tenir dret a exigir més, ni a la dels que creuen que la història els fa creditors de més drets però de cap obligació cap a aquells amb qui han compartit aquesta història. Tampoc a la dels que transformen el dret a la diferència en diferència de drets, ni als que volen fer de l'espai democràtic comú una destructiva confrontació d'identitats", ha apuntat Aznar.

Segons la seva opinió, la singularitat de la Comunitat és "ser conscient de la seva posició i del seu paper en l'Estat autonòmic, la de no caure en les temptacions del radicalisme, i la de reivindicar "una identitat integradora no a costa de, sinó amb tots aquests components que fan d'aquesta Comunitat una expressió encoratjadora del fet espanyol".

Per això, ha puntualitzat que la perspectiva des de la qual la Comunitat ha treballat en construir la seva autonomia i definir un nou paper d'influència dins d'Espanya és "la bona" ​​i la que es necessita "sempre i especialment ara, aquella en què s'ha de perseverar i la que cal recuperar i enfortir".