L’expresident del Govern espanyol José María Aznar s’ha mostrat preocupat per les conseqüències que podria tenir l’entrada de Podemos en un executiu liderat per Pedro Sánchez, tot assegurant que es tracta d’una formació amb relacions amb els règims de Veneçuela i Iran, i també assegura que l’executiu de Nicolás Maduro “empara els terroristes d’ETA i els elements separatistes més radicals de Catalunya”, i ho vincula amb el fet que “reben consells de Podemos”.

En una entrevista al Diario de las Américas, Aznar considera Podemos com un “risc polític”, ja que al seu parer es tracta d’un partit "chavista-comunista" que pot posar en perill el “sistema democràtic” i les “llibertats”, especialment si la formació de Pablo Iglesias aconsegueix arribar al poder.

Fer valer la transició

Tot reivindicant el seu dret a opinar malgrat no estar en “política activa”. Aznar ha demanat reivindicar el “canvi d’envergadura i positiu” de la transició, a més de demanar prou “intel·ligència” perquè no es perdin.

Finalment, l’expresident ha advertit que els sistemes democràtics “no han d’acceptar a aquells que els volen destruir”, i exigeix que “se’ls freni i se’ls denunciï de manera ben clara”.