L'excap del govern espanyol i president de FAES, José María Aznar, ha renovat el patronat de la fundació i n'ha deixat fora els dirigents del Partit Popular en actiu, en virtut de l'acord que van assolir a finals de setembre pel qual la fundació es desvincula del partit.

El nou patronat de FAES està format per Aznar (president), Manuel Pizarro (vicepresident), i Javier Zarzalejos (secretari i director de la fundació). A més, com a vocals hi figuren molts dels seus antics col·laboradors i ministres.

En concret, formen part del patronat Ángel Acebes, Rocío Albert, Cayetana Álvarez de Toledo, Rafael Arias-Salgado, Pío Cabanillas, Cristina Crespo Palomares, Gabriel Elorriaga, Javier Fernández-Lasquetty, Julio Iglesias de Ussel, José María Marco, Abel Matutes, Jaime Mayor Oreja, Ana Palacio, José Pedro Pérez-Llorca, Josep Piqué, Alberto Ruiz-Gallardón, Javier Rupérez, María San Gil, Alfredo Timermans i Eduardo Zaplana.

Sortida de Cospedal

En la reunió del patronat feta aquest dimarts, Aznar ha designat els nous membres de FAES, entre els quals no hi haurà polítics en actiu. Per tant, surten del patronat dirigents com la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; el portaveu de la Comissió d'Exteriors, José Ramón García-Hernández; la senadora i exsecretària d'Igualtat, Susana Camarero, i el coordinador d'Estudis i Programes del PP, José María Beneyto, que n'eren membres nats.

També han format part de FAES en el passat dirigents com la portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid i expresidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre, o el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, que com a polítics en actiu no poden ara formar part del patronat.

De fet, en la reunió d'aquesta tarda, l'expresident del govern ha informat precisament de l'entrada en vigor dels nous estatuts, pels quals FAES queda desvinculada de qualsevol partit polític.