L'excap de l'executiu espanyol José María Aznar ha carregat a Telecinco contra Convergència per estar "arrasada" per ERC després d'haver fracturat la societat catalana i haver trencat el pacte constitucional. També ha evocat les negociacions per formar govern després de guanyar les eleccions de 1996 i ha assegurat que van ser molt dures i complicades.

Després d'arribar a un acord amb la llavors Convergència i Unió, ha comentat que va oferir en dues ocasions a Jordi Pujol entrar al Govern, una en l'any 2000 i una altra el 2002. 

Podemos i Veneçuela

També ha advertit que si el líder de Podemos, Pablo Iglesias, tingués responsabilitats de govern, persones com ell estarien en la mateixa situació que l'opositor veneçolà Leopoldo López, que es troba a la presó.

Aznar ha fet aquesta advertència en el programa Mi casa es la tuya, presentat per Bertín Osborne i en el qual ha lamentat que hi hagi un "decaïment" del nivell de les persones que es dediquen a la política. "Els països han d'estar governats per la millor gent possible", afegeix Aznar. En plantejar-li què pensa d'alguns dels actuals líders polítics i, en concret de Iglesias, comenta que només ho coneix "per fora" però no li agraden ni les seves idees ni com no les expressa.

"Intentar convertir Espanya en Veneçuela em sembla un disbarat. I diré una cosa ben clara: Si aquest senyor en algun moment tingués aquestes responsabilitats de govern, tu i jo estaríem com Leopoldo López està avui on és", assegura Aznar en la seva resposta a Osborne en al·lusió a la situació de presó que pateix l'opositor veneçolà. Per això, ha confiat que els espanyols s'adonin que tots aquests principis de populisme i radicalisme no condueixen enlloc.

Respecte al líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet la reflexió que el centredreta estava unit i ara ja no, i ha assenyalat que aquest partit "té les seves coses, unes de més interessants i altres menys". Rivera li sembla una persona "que compta amb unes qualitats personals importants i veurem si les seves decisions li permeten tenir èxit o no".

No ser un problema

Aznar ha justificat la seva decisió d'abandonar la presidència d'honor del PP perquè no volia ser un problema després d'escoltar que hi havia persones queixant-se de "si parlava o no parlava", però ha negat que vagi a crear un nou partit. "No destruiré allò que vaig ajudar a construir. El que espero és que no el destrueixi ningú", ha afegit.

Assegura que tots els dies hi ha algú que li demana que torni, però no ho farà, i en ser preguntat per qui creu que ha estat el millor president del Govern, cita, entre bromes de què si és "Aznar a part", a Antonio Cánovas del Castillo i Antonio Maura.

Terrorisme

Aznar ha recordat l'atemptat terrorista que va patir quan encara era líder de l'oposició i del qual diu que va sortir amb vida gràcies que el llavors secretari general del PP, Francisco Álvarez Cascos, va adquirir un cotxe de més blindatge del que utilitzava fins i tot poc abans i que ell no volia canviar a causa de l'alt cost que representava.

I explica que, a més de patir aquesta acció terrorista, hi va haver uns altres sis intents d'atemptar contra ell, tres d'ells amb míssils contra el seu avió a Fuenterrabía, Vitòria i Bilbao. Respecte a una altra acció terrorista, el segrest i assassinat de Miguel Ángel Blanco, afirma que sabia des del primer moment que l'anaven a matar i considera que va suposar el moment del canvi definitiu de la societat espanyola davant d'ETA.