El sentiment de catalanitat ha augmentat entre els ciutadans de Catalunya, segons ha apuntat l'enquesta de Percepció de les polítiques públiques i valoració de govern publicat aquest matí. “Ha crescut considerablement el nombre de persones que se senten només catalanes”, ha apuntat el president del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, aquest matí durant la presentació de l’informe.

Pràcticament un de cada cinc ciutadans (19,8%) se senten únicament catalans, una xifra que ha augmentat considerablement si es compara amb el darrer estudi de percepció del CEO publicat el 2011. Aleshores, els que asseguraven ser “només catalans” eren el 12,1%. És a dir, s’ha experimentat una pujada de 7,7 punts en només cinc anys.

Per contra, ha disminuït el percentatge de persones que se senten només espanyoles, encara que molt discretament (d’un 4,9% a un 5,1%).

Les persones que se senten tan catalanes com espanyoles i les que se senten més espanyoles que catalanes són els dos grups que experimenten una caiguda més important respecte al 2011. El primer grup baixa d’un 41,1% fins a un 38%; mentre que el segon grup ha caigut d’un 9% fins a situar-se en un 6,3%. La tendència general és, tal com ha apuntat Argelaguet, un augment de la catalanitat en detriment de l’espanyolitat.