El PP i la seva tresorera, Carmen Navarro, així com els seus responsables jurídic, Alberto Durán, i d'informàtica, José Manuel Alarcón, hauran de respondre davant de la justícia per la destrucció dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer Luis Bárcenas. L'Audiència de Madrid ha confirmat el processament del PP, de la seva tresorera i diversos assessors legals per presumptes delictes de danys informàtics i encobriment pel suposat esborrament dels discos durs dels ordinadors utilitzats per l'extresorer Luis Bárcenas a la seu nacional del partit.

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Madrid ha desestimat els recursos presentats pel ministeri fiscal; el PP; la tresorera, Carmen Navarro; Fernández-Rodríguez; l'assessor jurídic, Alberto Durán, i el director de sistema d'informació del partit, José Manuel Alarcón.

Tots van recórrer la interlocutòria de transformació de diligències prèvies en procediment abreujat, però l'Audiència confirma la decisió del jutjat número 32 de Madrid en una interlocutòria contra la qual no es pot interposar un recurs. La secció rebutja els arguments dels recurrents i afirma que hi ha "indicis suficients" de la comissió de possibles delictes de danys informàtics previstos a l'article 264.1 del Codi Penal i d'encobriment previst a l'article 451.2 del mateix cos legal.

Els ordinadors destruïts

La jutgessa de Madrid Rosa Freire, responsable del cas, investiga la destrucció dels ordinadors en els quals treballava Bárcenas. Els esmentats ordinadors, segons creu la jutgessa, es trobaven en una sala que el PP li havia atorgat després que dimitís del seu càrrec per la seva implicació en el cas Gürtel.

Després de la seva expulsió del partit, Bárcenas va perdre l'accés a la citada habitació i als ordinadors. És llavors quan, segons creu la jutgessa, l'informàtic del PP es va proposar de destruir els discos durs. Quan l'agost del 2013, el jutge Pablo Ruz, llavors al capdavant de l'Audiència Nacional, va reclamar els ordinadors de Bárcenas, es va trobar un ordinador sense disc dur i un altre amb el disc en blanc, cosa que va aixecar les sospites de destrucció de proves.