L'Assemblea d'Electes de Catalunya (AECAT), el que seria l'òrgan de govern de Catalunya en cas que se suspengués l'autonomia del país, ja ha aconseguit més de mil membres en només 24 hores. En aquest organisme s'hi poden inscriure tots els càrrecs electes de Catalunya, des de regidors fins a eurodiputats. En total, fins al moment, s'han inscrit prop de l'11% del total de persones amb càrrecs electes, cosa que és un èxit absolut de la iniciativa.

El passat dimarts es va fer la presentació del carnet personalitzat que es farà arribar a totes les autoritats que s'hagin donat d'alta en aquesta iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència, amb la presència de la presidenta de l'entitat, Neus Lloveras.

Almenys 6.193 llocs a càrrec d'independentistes

A les darreres eleccions municipals, van ser elegits 6.089 regidors per les llistes de CiU, ERC i la CUP. D'altra banda, el 27 de setembre del 2015 van ser elegits 72 diputats clarament independentistes al Parlament. Pel que fa al Congrés, hi ha 17 diputats d'ERC i PDECat i, al Senat, 12. A l'Europarlament, hi ha dos diputats d'Esquerra i un de CDC. Amb tot, segons el càlcul realitzat per El Nacional, són 6.193 càrrecs potencials a accedir a l'AECAT.