L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquesta tarda una enganxada massiva de cartells al centre de Barcelona amb informació sobre l'1-O. La convocatòria és una resposta a les operacions policials que estan confiscant cartells i material relacionat amb el referèndum. La trobada era a les 18 hores i hi han participat un centenar de voluntaris de l'ANC i el seu president, Jordi Sànchez

Sànchez, ha criticat la persecució dels preparatius i de la campanya del referèndum de l'1 d'octubre decretada per la Fiscalia, a qui ha assegurat que el dia de la consulta es votarà i que la campanya continuarà amb normalitat: "Per cada cartell que ens agafin, en posarem deu més en circulació".

En declaracions als mitjans, ha afirmat que la seva acció pretén "desafiar la Fiscalia, que ha assumit unes funcions absolutament impròpies".

"Ha pres als alcaldes d'aquest país la potestat i el comandament de la seva policia local" amb la finalitat de generar episodis de tensió entre els agents i la ciutadania, ha asseverat, i ha cridat a sortir al carrer a fer actes de campanya perquè no és cap delicte, ha dit.

Ha explicat que, mentre l'ANC distribueix papers del 'sí', "altres reparteixen papers del 'no' i altres, com el senyor Iceta, criden a l'abstenció i també fan campanya", després que el primer secretari del PSC hagi instat a no participar en l'1-O aquest mateix diumenge durant la Festa de la Rosa de Gavà (Barcelona), en la qual ha participat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.