El fundador de Wikileaks ha atacat durament els diaris El País i ABC per haver-se convertit en "torrents de mentides". Segons l'activista polític, el referèndum del pròxim 1 d'octubre revelarà "l'autèntica naturalesa del poder", que de moment s'ha vist amb les informacions d'ambdós diaris sobre el procés.

Assange es va fer ressò de l'actitud dels mitjans de comunicació l'endemà de la manifestació de la Diada del , quan es van veure portades i peces informatives de tot tipus en els mitjans de comunicació de Madrid. Algunes especialment dures.

El diari El País va parlar d'un "frau als catalans" i va arribar a assegurar que el Govern "amenaça, manipula i menteix". Encara que el diari va reconèixer que existeix el dret de manifestació, el diari va carregar contra l'executiu de Puigdemont per, en les seves paraules, "la seva obsessió per convertir les manifestacions en demostracions de força".

Per la seva part, el diari ABC va assegurar que la Diada s'havia convertit "en la coartada embrionària" d'un "moviment transversal i totalitari d'assetjament i demolició de la democràcia" perquè, des de fa uns anys, "ja no és la festa dels catalans, sinó d'una minoria radicalitzada i intransigent capaç de manipular les emocions de milions de persones fins a obligar-les a veure en l''odi a Espanya' la panacea de tots els seus mals".

Assange també ha mostrat el seu interès en l'actualitat catalana en altres tuits. En un, es feia ressò de la capacitat del govern espanyol per mobilitzar agents de la Guàrdia Civil a Catalunya per frenar la votació. En un altre, recollia la prohibició de la publicitat institucional del referèndum, "mentre la guerra contra el referèndum d'independència català s'escalfa".