El tinent d’alcaldia Jaume Asens ha anunciat aquest dimecres que es reunirà amb el conseller de Cultura, Santi Vila, en els propers dies per tal que assumeixi el mandat "clar i rotund" del Parlament sobre el cas Palau.

Les declaracions d'Asens s'han produït després que el Parlament instés al Govern a votar a favor d’acusar CDC en el Cas Palau, tal i com reclama l'Ajuntament de Barcelona. El passat divendres es va reunir el Consorci del Palau de la Música per decidir si actuava com a acusació particular davant CDC. Els tres representats de la Generalitat van decidir no fer-ho, almenys fins que hi hagi sentència, i es van trobar amb l'oposició de l'Ajuntament i l'absència dels representants del Govern espanyol.

Asens s'ha referit a aquesta reunió i a la resposta del Parlament i ha constatat la "majoria aclaparadora" que ha avalat la tesi defensada pel consistori. Així mateix ha dit que espera que l'Estat, absent durant la reunió del Consorci, actuï en coherència amb el vot favorable que ha expressat el grup del PPC al Parlament. De fet, el tinent ha opinat que seria una "falta de respecte greu" que l'Estat no assistís novament a la reunió del consorci, perquè "la pressió mediàtica i la interpel·lació és molt forta".

Sobre la votació dividida entre PDeCAT i ERC, Asens ha assegurat que el fet que les dues forces hagin votat diferent fa que des de l'Ajuntament mantinguin les "esperances" que el proper dia 23, quan es reuneixi el Consorci del Palau, hi hagi un canvi de posició. 

En tot cas, ha assegurat que des del consistori es faran ara totes les gestions necessàries per aconseguir que aquest "mandat clar i rotund" del Parlament es faci efectiu. En aquest sentit, ha explicat que ha mantingut una conversa "cordial" amb el conseller Vila i han quedat que es veuran un dia d'aquests per abordar la qüestió.