El president del Partit Demòcrata (PDeCAT), Artur Mas, ha assegurat que la participació de l'1-O ha de ser "netament superior" a la del 9-N per tal que hi hagi un mandat clar per aplicar-ne el resultat.

Així s'ha expressat aquest dilluns al vespre en una entrevista al programa El balcó de la Cadena SER on ha advertit que si, en canvi, la participació del referèndum és "molt baixa" o hi guanya el no, "és evident que el tema sobiranista quedarà aparcat durant una bona temporada".

Tot i això, l'expresident no ha volgut marcar un percentatge mínim, ja que ha advertit que això hagués estat possible en cas d'un acord amb el govern de Rajoy, però no actualment. "No donaran ales i avantatge als que boicotegen el referèndum i per això no es fixa un límit de participació", ha assegurat.

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat també ha afirmat que una gran mobilització acompanyada d'una alta participació farà "obrir els ulls" a Europa i al món, de cara al reconeixement de la República, en cas d'una victòria del