El presidient del PDECat i expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha admès que la majoria social a favor de la independència no és suficient i que li falta “una mica de gruix”. En una entrevista a UA1 Ràdio, Mas ha recordat que en les enquestes els partidaris de la independència no superen el 50%. “S’ha avançat molt, hi ha la base i els pilars, però no n’hi ha prou. Necessitem una mica més, vol dir que hem de convèncer més persones”, ha afegit. 

Segons Mas, per tenir les eines d’un Estat català cal tenir molta força, musculatura i gruix i ha reconegut que, actualment, hi ha molt gruix però no el suficient. Davant d’aquesta situació, ha assenyalat que les claus del procés és creure’s l’objectiu i donar seguretat. “És un procés que té incerteses i la nostra feina és donar seguretat que les coses es faran i que no s’ha de tenir por”.

Mas ha defensat que s’han de complir dues condicions perquè el referèndum del 2017 no sigui una repetició del 9-N: que la pregunta sigui única i es pugui respondre amb un sí o un no, i que el resultat sigui jurídicament i políticament vinculant. El també president del PDECat s’ha preguntat si es podrà fer un referèndum amb condicions i garanties perquè pugui ser vist internacionalment con un referèndum amb tota la legitimitat i ell mateix s’ha respost que s’ha de confiar que es trobaran els camins per poder-ho fer.

Preguntat per si es tornarà a presentar com a candidat a la presidència de la Generalitat, Mas ha assegurat que no s’ho planteja i que no hi ha una voluntat explícita per part seva. “No m’ho plantejo com una cosa personal però no es pot dir mai que no al 100%”, ha afegit tot assenyalat que dependria de com evolucionés el país, si es té aviat un Estat català i dels escenaris que s’obrin.