Va existir un moment cervesa entre Artur Mas Anna Gabriel? Aquesta és la pregunta que es fa tothom després que ahir sortís a la llum un avanç de l'entrevista de El Suplement de Catalunya Ràdio a la diputada de la CUP, en què va negar haver fet mai cap cervesa amb l'expresident de la Generalitat. També és la pregunta que ha generat cert empipament dins Convergència per tractar Mas de "mentider".

Preguntat el passat 9 de març per Mònica Terribas per si convidaria Gabriel a fer una cervesa, Mas va respondre-li que "un dia li explicaré això de la cervesa, perquè no va ser una cervesa", i va afegir que "fixi's, ja ho he fet, i no una vegada, i no en un bar".

D'aquesta manera, sembla quedar bastant clar per les dues bandes que el líder de Convergència no va prendre una cervesa amb la diputada cupaire, però sí que hi va haver contactes. "Jo amb l'Anna Gabriel he tingut més d'una, dues i tres converses".

Ningú no desmenteix ningú perquè, de fet, no es contradiuen. Mentre Gabriel prova de justificar que "les quatre reunions que es van produir van ser abans de la investidura", Mas en cap moment posa de manifest que no fos així.

Fins i tot, quan explica que "no es van trencar els vidres dels gots" i afegeix que "es van mantenir la formalitat i les bones formes en tot moment", assegura que "en algun moment, el contingut de la dialèctica no era fàcil", declaració que porta a pensar que aquestes trobades van produir-se just abans que fes el pas al costat, el passat 9 de gener.

"La Mònica Terribas el va sorprendre amb aquella pregunta perquè ell va fer un silenci inquietant, que ell no acostuma a fer, és molt ràpid en la resposta", exposa Gabriel un toc inquieta. I aprofita per deixar clar que després de la investidura, quan va saludar tant a Mas com a Carles Puigdemont, no ha tingut "cap altra conversa per cap mitjà". "No passa res per dir que no hi ha hagut cap contacte", sentencia.