El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha carregat aquest dijous al matí contra l’Estat espanyol arran dels interrogatoris que en els darrers dies està duent a terme la Guàrdia Civil a membres relacionats amb l'1-O.

Aquest dijous, qui s'ha dirigit a la comissaria de Travessera de Gràcia a prestar declaració han estat l’exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i el director general de Comunicació del Govern, Jaume Clotet. Dos interrogatoris que se sumen als de dimecres del secretari general de Presidència, Joaquim Nin, i el director general d’Atenció Ciutadana, Jordi Graells.

Davant d’aquests interrogatoris, Arrufat ha carregat durament a les xarxes socials contra l’Estat espanyol, que ha qualificat de “cop d’estat en marxa” aquests interrogatoris. En una de les piulades, Arrufat ha ironitzat: “Aquí l’Estat espanyol, el Règim del 78 pletòric, dialogant molt fort”, acompanyat d’una fotografia d’un agent de la Guàrdia Civil.

Abans, Arrufat ja havia escrit: “Inici d’estat d’excepció militar. Preludi de suspensió general de drets democràtics. Imatge d’un cop d’estat en marxa”. A més a més, Arrufat ha afirmat que “citar Joan Ignasi Elena a declarar a la Guàrdia Civil també mostra que no discriminen, que van contra tots”.