La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha anunciat que demanarà una reunió amb el govern espanyol per traslladar quines són les demandes dels catalans en les matèries que aquest dimarts s’han tractat a la conferència de presidents autonòmics. El president, Carles Puigdemont, ha rebutjat assistir-hi en una mostra de “deixadesa” de funcions, segons Arrimadas.

Per aquest motiu, la líder de C’s insisteix que és necessari que els catalans tinguin veu en aquestes qüestions: “Com a líders de l’oposició volem parlar sobre els temes tan rellevants que s’han parlat avui i volem recuperar l’espai de diàleg” que significa la conferència de presidents autonòmics, ha assenyalat Arrimadas.

Tot i així, la líder de C’s ha reconegut que no espera grans acords de la trobada dels presidents autonòmics: “No espero miracles però sí que sigui un primer pas per aconseguir millores. La reunió d’avui ha de ser un punt de sortida per a una altra etapa política on els partits com el PP no tenen majoria absoluta. I espero que sigui la darrera conferència d’aquest tipus on Catalunya no està present”, ha rematat.

D’altra banda, ha criticat que el president sí que participi en un acte al Parlament Europeu per parlar de la independència. A més, després que els liberals europeus s’hagin desmarcat de l’organització de l’acte mitjançant un comunicat, Arrimadas ha assegurat que el Govern fa un mal favor a la “marca Catalunya” perquè tot afecta la reputació.