La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat avui a Barcelona que al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "no li agrada anar on el puguin rebatre amb arguments i prefereix el monòleg".

Puigdemont va rebutjar ahir la invitació del Govern per debatre al Congrés dels Diputats la seva proposta de referèndum sobre la independència, va demanar una negociació prèvia amb l'Executiu i, només en cas d'acord, sotmetre'l a votació.

Arrimadas, que avui ha visitat el Mercat de la Boqueria, ha reaccionat a les paraules de Puigdemont: "No em sorprèn la resposta del president català, perquè a Puigdemont no li agraden els debats, no li agrada que el rebatin amb arguments, que poder perdre una votació, a ell tan sols li agraden els monòlegs en entorns controlats".

Ha recordat que la seva formació ja ha denunciat moltes vegades que "Puigdemont es va negar a anar a la conferència de presidents autonòmics, es va negar a anar al Senat si la resta de presidents autonòmics podien parlar i, sent coherent, es nega a anar al Congrés perquè sap que el poden rebatre, que li poden donar arguments en contra, que pot perdre una votació i això no li agrada".

En les seves declaracions, Arrimadas ha assenyalat que "ERC està en campanya electoral des de fa molts mesos i Oriol Junqueras està de campanya per intentar ser president de la Generalitat; la repetició del nou 9N és l'excusa per poder-se presentar a les eleccions autonòmiques".

Arrimadas ha insistit que ells també demanen urnes, però "urnes amb garanties, per a les eleccions autonòmiques de les que surti un govern de la Generalitat que no tapi la corrupció, que no vulgui separar Catalunya d'Espanya i d'Europa". També ha afegit: "La petició de diàleg de Puigdemont sempre ha estat falsa; volen declarar la independència i volen una excusa per poder tirar pel camí del mig".