La portaveu de l'executiva de Cs i líder de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de "mentir" quan va prometre la independència en 18 mesos. "Sabia que mentia i ara sap que ho torna a fer quan promet el referèndum", ha manifestat des de Madrid. Segons Arrimadas, Puigdemont "viu els últims dies" com a president i pronostica que el PDeCAT està "en vies d'extinció" i el Govern de la Generalitat "dividit i sense rumb". Arrimadas afirma que "el proper capítol democràtic" a Catalunya han de ser unes eleccions autonòmiques "amb urnes de veritat, cens i garanties per canviar de Govern i no de passaport". L'objectiu de la formació taronja és "liderar" un govern alternatiu.

"Seguim essent espanyols i europeus"

Després de l'executiva permanent del partit, Arrimadas ha carregat contra els plans de Puigdemont i li ha recriminat el fet que no ha aconseguit el seu propòsit. "Avui es compleix el termini de 18 mesos que va donar el president de la Generalitat per declarar la independència i es confirma el que ja sabíem: que seguim essent espanyols i europeus", ha subratllat.  

Per Cs, "el proper capítol democràtic" passa per unes eleccions autonòmiques i és aquí quan el partit vol liderar un "govern alternatiu". "Els partits constitucionalistes hauran de decidir si donen suport a Ciutadans o deixen que governi Esquerra Republicana", ha dit. Arrimadas també ha afirmat que els dirigents de Podem a Catalunya "donen suport al referèndum".