La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha explicat aquest dissabte al matí en una entrevista a Onda Cero com la seva parella va abandonar CDC. Segons ha explicat Arrimadas, Xavier Cima, la seva parella i exdirigent de CDC, va abandonar la formació “quan Convergència va fer aquest gir tan radical, on milers de militants com ell van abandonar el vaixell”.

Arrimadas ha deixat clar que tot i que amb el seu marit no comparteixen les mateixes idees polítiques això no suposa cap problema, ja que, com explica: “Tinc molts amics i familiars de diferents partits polítics i debatre amb ells és una cosa enriquidora”.

En aquesta mateixa entrevista, Arrimadas ha repassat l'actualitat de les darreres hores. La portaveu de Ciutadans s’ha referit al procés intern que viu el PSOE per elegir nou secretari general i ha assegurat que “respecta les crisis internes del partit i el debat intern que viuen”, però que, fins ara, ha vist “lluites personals, però no els projectes que es poden oferir per als pròxims anys”.  

Arrimadas també ha parlat de l’aprovació dels pressupostos pactats amb el PP, dels quals s’ha mostrat satisfeta per “la baixada de l’IVA als espectacles en directe”, encara que ha matisat que “si nosaltres governéssim, el cinema s’hauria inclòs en aquesta rebaixa”.

Colau, "la millor amiga" de Puigdemont

En una altra entrevista aquest dissabte al matí, en aquest cas a COPE Catalunya, Inés Arrimadas ha assegurat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha trobat en l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “la millor aliada per parlar tot el dia d’independència i referèndum” i ha defensat la convocatòria d'eleccions. 

La portaveu de Ciutadans ha lamentat que no es parli de corrupció, de dependència ni de serveis socials. Segons Arrimadas, Catalunya ha d’abandonar el procés en què està immersa i ho pot fer amb unes eleccions autonòmiques. “Uns comicis són una gran oportunitat per acabar amb el monotema del procés i tornar a parlar d’innovació, de futur i d’infraestructures”. Arrimadas ha destacat que el seu partit “no seran els salvadors de la pàtria, però sí decisius per recuperar el seny” i ha afirmat que “estan preparats per a tot”.